Asmita Gardens, vandut pe jumatate

COMPANII SI FIRME DE CONSTRUCTII , Imobiliare

28.11.2007 - Business Standard
Asmita Gardens, vandut pe jumatate

Peste 50% din cele 788 de apartamente ale proiectului rezidential Asmita Gardens, din zona de sud a Bucurestiului, au fost deja vandute, la 18 luni de la lansarea pe piata a proiectului.

Aproximativ 85% dintre cumparatori au fost utilizatori finali, diferenta fiind reprezentata de investitori, au declarat reprezentantii Asmita.

“Suntem in grafic cu vanzarile si estimam ca locuintele sa fie vandute integral dupa incheierea fazei a doua a lucrarilor, prevazuta pentru primavara anului 2009. Ponderea semnificativa a utilizatorilor finali este conforma cu strategia noastra de vanzari. Daca ne propuneam sa vindem doar catre investitori, am fi epuizat tot stocul de apartamente inca de acum sase luni”, a declarat pentru Business Standard Anca Birda, managerul de proiect al Asmita Gardens. Pretul unui apartament incepe de la 1.300 de euro pe metru patrat, la care se adauga TVA.

Costul de pornire pe metru patrat a crescut cu circa 25% de la lansarea proiectului, in primavara anului trecut, iar reprezentantii Asmita estimeaza o majorare a pretului cu 10-20%, pana in 2009. Birda a spus ca investitia in proiect, estimata initial la peste 100 milioane de euro, se va majora cu circa 10%, din cauza costurilor legate de cresterea preturilor materialelor de constructii si a finisajelor importate din Italia.

Proiectul Asmita Gardens va fi construit la intersectia dintre Splaiul Unirii si Calea Vacaresti, pe un teren de 27.000 de metri patrati, si va include sapte cladiri de apartamente si spatii de retail.

George Sarcinschi