Arabesque extinde reteaua de magazine BudMax in Bulgaria

COMPANII SI FIRME DE CONSTRUCTII , Materiale de constructii

28.10.2007 - Business Standard

publicat pe 18.07.2007

 

Retailerul de materiale de constructii BudMax, parte a grupului Arabesque din Romania, planuieste lansarea de centre de distributie in orasele mari din Bulgaria, informeaza cotidianul bulgar Dnevnik.

In prezent, BudMax a inchiriat un depozit si un centru de vanzari in Sofia cu o suprafata de 9.000 de metri patrati si cauta un teren in capitala bulgara pentru a-si construi propriul sediu. De asemenea, compania intentioneaza sa se extinda prin construirea de centre comerciale si logistice in orase precum Varna, Burgas, Plovdiv si Veliko Tarnovo. Reteaua BudMax, al treilea jucator de pe piata materialelor de constructii business-to-business din Ucraina, cu afaceri de 50 milioane de euro in 2006, a fost achizitionata in vara anului trecut de catre Arabesque. Grupul Arabesque estimeaza anul acesta afaceri de 450 milioane de euro, in crestere cu 30-35% fata de cifra de afaceri raportata anul trecut de 333 milioane de euro, potrivit reprezentantilor companiei.

Grupul detine in prezent 14 filiale in Romania, care includ peste 300.000 de metri patrati suprafete de depozitare si peste 3.200 de angajati si intentioneaza sa ajunga pana in 2010 la 20 de unitati pe piata locala.

Arabesque va mai deschide in august un centru in Bucuresti, in zona Otopeni, pe un teren de peste 30.000 de metri patrati.

Compania detine de anul trecut 80% din societatea Brico Expert, care opereaza reteaua de tip "do-it-your-self", Mr. Bricolage, care are ca segment principal de clienti persoanele fizice si micii meseriasi.

Istoric
Arabesque este specializata in distributia de materiale de constructii si finisaje catre companii de profil pe care le furnizeaza prin cele 30 de centre de distributie din Romania, Ucraina si Republica Moldova.

 

Delia Budurca