Apolodor, interesata de constructia de autostrazi

Constructii , COMPANII SI FIRME DE CONSTRUCTII

04.04.2008 - Business Standard

Grupul de firme Apolodor, specializat in demolari de cladiri, lucrari de infrastructura si dezvoltari imobiliare, intentioneaza sa participe din acest an la licitatii pentru constructia de autostrazi si proiecte de infrastructura rutiera.

“Suntem intr-un parteneriat cu mai multe firme din vestul Europei, urmand sa incepem sa participam la licitatii din acest an”, a declarat pentru Business Standard Radu Ouatu, directorul general al grupului. Compania este unul dintre cei mai mari jucatori pe segmentul demolarilor. Companiile Apolodor Comimpex si Apolodor Construct au inregistrat anul trecut o cifra de afaceri consolidata de 50 milioane de euro, in crestere cu 56% fata de 2006. Profitul net s-a majorat aproape de doua ori in 2007, de la 3,8 milioane de euro la sapte milioane de euro. Circa 55% din portofoliul Apolodor Comimpex sunt detinute de lucrarile de infrastructura, diferenta fiind reprezentata de demolari (30%) si de proiectele rezidentiale si comerciale.

“Cresterea a fost influentata de investitiile masive in principalele orase din Romania”, a precizat Ouatu. Printre proiectele derulate anul trecut de companie se numara demolarea Casei Radio din Bucuresti (beneficiarul fiind firma Dambovita Center, controlata de israelienii de la Plaza Centers), lucrari la retelele de drumuri si canalizari la ansamblul rezidential Baneasa (pentru firma portugheza Lena Engenharia e Construcoes), participand, de asemenea, si la proiectele City Gate (Zublin) sau Cefin Logistic Park Militari (Cefin).

Grupul a intrat anul trecut pe segmentul dezvoltarilor rezidentiale, cu un proiect de 150 de apartamente, denumit Octopus Garden, care va fi amplasat in zona de sud a Capitalei, in apropierea centrului comercial City Mall si va necesita o investitie totala de 20 milioane de euro. Ansamblul este realizat de Apolodor Construct, firma intentionand sa inceapa si un al doilea proiect, in zona Cartierului Titan, care va include peste 250 de apartamente.

Potrivit lui Ouatu, grupul va continua in acest an un program de investitii in valoare de 14 milioane de euro, inceput in 2007 printr-un contract de leasing, pentru extinderea parcului de utilaje.
“In acest an vom dezvolta divizia de macarale si sectorul utilajelor pentru constructii civile, prin achizitionarea unor utilaje performante din domeniu, cum ar fi automacarale de 110 tone, autopompe pentru beton sau masini de forat piloti”, a explicat directorul general al Apolodor.

George Sarcinschi