Apartamentele noi au preturi variabile, dar doar in sus

ANALIZE / COMENTARII , Imobiliare

12.11.2007 - Curierul National
Diferentele intre preturile initiale si finale la ansamblurile rezidentiale  variaza intre 15-50% in functie de politica dezvolatorului, a declarat  Sorin Lacusta, directorul de proiecte rezidentiale al Regatta.

Potrivit analistilor imobiliari, preturile locuintelor intr-un ansamblu rezidential pot fi modificate de dezvoltator, ajungand ca la final un apartament contractat sa coste chiar cu 50% mai mult decat la inceputul lucrarilor. Cei mai multi dezvoltatori stipuleaza asemenea clauze in contract, insa exista si cazuri in care cumparatorii sunt nevoiti sa imprumute alti bani pentru a achita ultima transa si pentru a primi locuinta.
"Principala piata atacata de catre dezvoltatori este cea medie. Urmatoarele alegeri sunt pentru upper middle class si, destul de modest, segmentul de lux, iar diferentele intre preturile initiale si cele cu care se vand apartamentele la finalul proiectului variaza intre 15% si 50%", a spus Lacusta care sustine ca apartamentele cautate in ansamblurile rezidentiale si cele usor de cumparat sunt cele cu suprafete relativ mici, iar la acest moment calitatea produsului se afla pe locul doi. "Primele tipuri de locuinte care se vand sunt garsonierele. Acestea conduc detasat. Apoi vin apartamentele cu trei si cu doua camere, pe ultimul loc fiind cele cu patru camere. Preturile mici si etajele inferioare inca reprezinta preferintele romanilor", a adaugat directorul de proiecte rezidentiale al Regatta.