Apartamente pe alese in Iasi

Constructii , COMPANII SI FIRME DE CONSTRUCTII

28.10.2007 - Evenimentul Zilei

publicat pe 21.07.2007

 

Iesenii care isi cumpara locuinte in noile blocuri trebuie sa fie atenti la facilitati, pozitionare si modalitati de plata, dar si la termenul de finalizare a constructiei.

 

 

Iasiul se va imbogati, in viitorul apropiat, cu cateva mii de locuinte, 13 mari proiecte aflandu-se in prezent in lucru. Oferta pe segmentul de apartamente este foarte bogata, dar preturile sunt, in medie, cam aceleasi.

Clientii pot obtine reduceri daca stiu sa negocieze. De exemplu, unii dezvoltatori ofera gratis, pe perioada verii, mobilier de bucatarie personalizat. Evenimentul Zilei va prezinta cele mai importante proiecte de locuinte din Iasi, pentru a va ajuta sa cantariti oferta.

Dream Village: La un pas de calea ferata

Primele trei blocuri din cartierul Dream Village, din zona Dacia, vor fi date in folosinta in aprilie 2008. Mai sunt disponibile apartamente cu doua si trei camere de 60, respectiv 90 de metri patrati. Un apartament cu doua camere costa aproximativ 88.000 de euro, iar unul de trei camere peste 120.000 de euro.

Primii care se vor muta in noua casa nu vor avea liniste. Lucrarile la celelalte 11 imobile vor fi gata peste cativa ani. Mai mult, terenul pe care se ridica proiectul imobiliar se afla foarte aproape de calea ferata.

Investitorul ENG International promite insa ca va rezolva problema prin amenajarea unui perete de doi metri inaltime care sa izoleze fonic zona. Un alt detaliu care necesita atentie: firma constructoare poate opera in timp schimbari in planurile arhitecturale fara a va anunta.

Green Park: Locuri private de parcare

Minicartierul Green Park, din zona Tatarasi-Venetia, va avea 14 blocuri cu peste 600 de apartamente. Proiectul imobiliar este dezvoltat de firma Future Group.

Mai sunt disponibile doar apartamente cu doua camere cu suprafete cuprinse intre 44 si 54 de metri patrati. Pretul locuintei de 44 de metri patrati este de 65.000 de euro, iar al celei de 54 de metri patrati, 80.000 de euro.

Apartamentele din primele doua blocuri vor fi date in folosinta la inceputul anului viitor, iar lucrarile la cel de-al treilea imobil vor fi finalizate in septembrie 2008.

Pozitionarea intr-o zona relativ aproape de centrul orasului si posibilitatea rezervarii unui loc de parcare sunt avantajele celor care opteaza pentru acest proiect.

Dezvoltatorul imobiliar mai promite  un centru comunitar cu dispensar, curatatorie de haine, un centru de infrumusetare si o sala de fitness. Principalul dezavantaj consta in faptul ca viitorii locatari vor fi inconjurati de santier pana la finalizarea tuturor blocurilor.

Copou Bellevue: Inconjurati de verdeata

Ansambul va cuprinde patru blocuri de apartamente a cate doua, trei si patru camere. Acum se lucreaza la constructia primelor doua blocuri si mai pot fi achizitionate locuinte cu doua si trei camere.

Pretul unui apartament cu doua camere, de 50 de mp, porneste de la 85.176 de euro fara TVA, iar pentru trei camere, la 70 de mp, se ridica de la 116.000 fara TVA.

Principalul dezavantaj: apropierea de penitenciar, aflat la mai putin de 100 de metri. In plus, lucrarile la celelalte blocuri ii vor deranja pentru cel putin 12 luni pe locatari. Avantajul principal consta in faptul ca zona are verdeata.

Bucium Residence: Bloc langa Plopii fara Sot

Un bloc de 19 apartamente de lux se construieste in prezent in apropiere de Plopii fara Sot. Bucium Residence va avea locuinte de lux de la o camera la patru camere, cu suprafete cuprinse intre 50 si 150 de metri patrati.

Preturile practicate sunt de 1.300 de euro pe metrul patrat. In acest tarif nu au fost incluse balcoanele cu care va fi prevazuta locuinta.Termenul de finalizare a cladirii este septembrie 2008. Avantaj: zona rezidentiala buna, locuri de parcare incluse in cladire.

Blocul Cubis: Doi ani garantie la accesorii

Firma Shiran Constructii va demara lucrarile la blocul cu opt etaje Cubis, din CUG, la mijlocul lunii august. Apartamentele vor avea suprafete cuprinse intre 65 si 100 de mp si vor fi gata in aproximativ 18 luni.

Un apartament cu doua camere de 65,55 mp ajunge la 316.207 lei, iar unul cu trei camere de 90 de mp costa 353.058 lei. Cel mai scump apartament, de aproape 100 de mp, ajunge la 479.616 lei. 

Viitorii cumparatori vor avea garantie timp de doi ani la toate accesoriile din apartament. Compania poarta tratative cu banca Volksbank pentru a obtine credite mai avantajoase pentru locatari.

Nova Dacia: Jumatate de proiect e gata

Compania Nova Dacia a ridicat deja doua din cele patru blocuri anuntate in zona Gradinari. Mai sunt disponbile 16 apartamente. „Pretul este de 1.100 de euro pe metrul patrat“, a spus Romeo Paun, directorul Nova Dacia.

Un apartament cu o camera are 56 de metri patrati, unul cu doua camere 75 de metri patrati, iar o locuinta cu trei camere are o suprafata de 94 de metri patrati. .

Arena Tatarasi: Nu s-au stabilit preturile

In cartierul Tatarasi, compania Michael Com a inceput lucrarile pentru constructia a sase blocuri.
Proiectul imbiliar Arena contine aproximativ 250 de apartamente cu suprafete cuprinse intre 60 si 100 de mp. Preturile viitoarelor apartamente nu au fost inca facute publice de constructor.

Strada Otilia Cazimir: Zona sigura, langa Politie 

Omul de afaceri Radu Botez a construit pe strada Otilia Cazimir, langa Politia Rutiera, un bloc de apartamente cu zece etaje care va fi dat in folosinta in urmatoarele luni. Aici pot fi cumparate locuinte de cate una, doua si trei camere. Avantaj: apropierea de Politia Municipiului face ca zona sa fie considerata sigura.


Prezentare

Strategie de marketing

Textele de prezentare a viitoarelor cartiere de locuinte se intrec in originalitate pentru a castiga cat mai multi clienti. Pe pagina de internet a Copou Bellevue scrie ca viitoarele blocuri vor fi pazite de catre un portar foarte tanar, atragator, sociabil si bine informat. Pentru a fi mai convingator textul este insotit si de o fotografie a unui tanar foarte simpatic.

In schimb, reprezentantii Dream Village dau asigurari ca gazonul ce va fi plantat pe viitoarele spatii verzi va fi „atent organizat“. Green Park anunta ca apartamentele vor fi luminoase datorita „geamurilor vitrate cu sticla cu joasa emisivitate“ si ca mutatul intr-un apartament din acest cartie va asigura „un stil de viata modern, echilibrat“.

INTENTII

Oamenii de afaceri vor sa investesca in birouri

Cererea mare de locuinte face ca, in ciuda scumpirii terenurilor, ridicarea de noi blocuri de apartamente sa fie in continuare o afacere foarte profitabila. Drept dovada, importanti oameni de afaceri au in plan sa investeasca in urmatorul an in acest segment.

Un nou minicartier va rasari in viitorul apropiat in zona Gradinari. Renaissance va fi construit de un fond de investitii langa sala de sport din zona si va cuprinde trei imobile, din care doua vor fi destinate apartamentelor. „Proiectul prevede constructia a 240 de locuinte, iar al treilea imobil va fi destinat exclusiv spatiilor de birouri“, afirma Florin Stefan, reprezentantul Terra Real Estate.

Asteapta aprobare

Viorel Roman, patronul Centrului de Afaceri International, va obtine in aproximativ doua saptamani Planul Urbanistic Zonal pentru Complexul Scala din Nicolina. „Numarul de apartamente nu a fost stabilit pentru ca nu stim inca pentru ce suprafata de teren ni se va da aprobare. Sper insa ca in cel mult 90 de zile sa incepem lucrarile“, afirma Viorel Roman.

Potrivit investitorului, cele trei blocuri vor fi ridicate in aproximativ un an si jumatate. Ionel Agrigoroaie, patronul firmei de textile AYA Sports, va ridica un imobil de apartamente si birouri pe Aleea Basota nr. 6, din cartierul Nicolina. „Contructia va incepe cel mai probabil in toamna acestui an, iar investitia va depasi doua milioane de euro“, explica omul de afaceri. Locuintele vor avea suprafete cuprinse intre 50 si 150 de mp.

Si patronul grupului Terramold, Gabriel Surdu, a anuntat ca va face un bloc cu 70 de apartamente in zona Fundatie. Imobilul va fi prevazut cu patru nivele de parcari subterane si piscina. De asemenea, ENG vrea sa ridice doua blocuri pe strada Horea si langa sediul SRI.

Alina Busuioc