Apartamente cu vedere la munte

PROIECTE / DEZVOLTARE , Imobiliare

12.12.2007 - Jurnalul National
Apartamente cu vedere la munte

Peste 1.800 de locuinte se vor construi pe Valea Prahovei in urmatorii patru-cinci ani, in sapte mari proiecte rezidentiale. Doritorii pot alege intre Brasov, Sinaia, Poiana Brasov sau Bran.

Valea Prahovei este, dupa Bucuresti, locul preferat pentru dezvoltatorii de proiecte imobiliare, asa cum rezulta din numarul mare de cartiere de locuinte ce se dezvolta in zona. Mai mult, langa Poiana Brasov se construieste o noua statiune, Silver Mountain, care are ambitia sa rivalizeze cu destinatii celebre precum Courchevel, Chamonix si Aspen.

Silver Mountain. Sunt in constructie 600 de apartamente, 15 vile si un hotel de cinci stele in Poiana Mica de langa Poiana Brasov, la numai 2 km de partiile de schi. Silver Mountain are ambitia sa devina prima statiune montana de lux a Romaniei, asa ca, daca veti cumpara aici o locuinta, veti beneficia de un teren de golf profesionist ce va fi amenajat pe 440.000 mp, de un club de tenis coordonat de Ilie Nastase, de un heliport, cu posibilitatea inchirierii unui elicopter aflat 24 de ore din 24 la dispozitie. Tot aici va fi adresa unui hotel Radisson SAS, ce va avea o capacitate totala de 184 de camere si care, pe langa spatii de cazare, va cuprinde si toate facilitatile necesare: baruri, restaurante, spatii de relaxare, sali de conferinta, patinoar, spa, piscina si sala de fitness. Constructia intregului proiect va dura cinci-sase ani, insa prima faza, care va cuprinde 100 de apartamente, va fi finalizata in iarna lui 2008.

Belleview. In Sinaia, la numai un minut de DN 1, se ridica patru blocuri cu opt nivele plus mansarda. In total, aici se construiesc 344 de apartamente, din care 36 de garsoniere, 140 de apartamente cu doua camere, 32 de locuinte cu trei camere, 16 duplexuri cu doua camere si 20 de duplexuri cu trei camere. Pretul unei garsoniere este de 67.830 de euro cu TVA, iar un apartament cu trei camere ajunge la 115.450 de euro. Belleview ofera piscina acoperita, sala de fitness si locuri de joaca pentru copii.

Floare de Colt la Bran. Complexul va fi construit chiar in apropierea castelului pe o suprafata de teren de 16.700 de metri patrati. Se vor construi 12 imobile de tip vila care vor insuma 192 de locuinte, de la garsoniere pana la duplexuri cu trei si patru camere. Constructiile au inceput, si ansamblul va fi finalizat la jumatatea anului 2009. Cea mai ieftina locuinta ce se va construi este de 80.373 de euro – cu TVA inclus, in timp ce un apartament cu patru camere la etajul trei, cu mansarda, se vinde cu 212.671 de euro, TVA inclus.

Daniela Ivan