Apartamente cu discount de 30% pentru medici

Imobiliare

02.07.2009 - Cotidianul
Apartamente cu discount de 30% pentru medici

Ultima gaselnita a dezvoltatorilor imobiliari este constructia de cartiere rezidentiale adresate strict anumitor categorii profesionale. Primii vizati: medicii

Prima categorie profesionala luata in vizor de catre dezvoltatori este comunitatea medicala, a farmacistilor si a medicilor de orice specialitate. Dezvoltatorul israeliana GindiRom construieste un ansamblu rezidential, G ViTown, in zona Vitan, care are ca target patru categorii profesionale. Una este cea medicala, celelalte trei urmand a fi anuntate. Cartierul va fi alcatuit din patru blocuri cu un total de 324 de apartamente cu doua camere.

“Prima faza a proiectului, la care va fi demarata constructia in trimestrul trei al acestui an, vizeaza constructia unui bloc cu 81 de apartamente. Aceste apartamente vor fi vandute strict cadrelor medicale. Nu esti medic, nu cumperi sau, cel putin, nu la acelasI pret” ne-a spus Nir Shmoul, reprezentantul GindiRom.
 
In G ViTown vor fi doar apartamente cu doua camere sI vor avea preturi intre 74.000 sI 100.000 de euro plus TVA, in timp ce suprafetele vor varia intre 45 sI 65 de metri patratI construiti. Cumparatorii care nu vor putea face dovada ca muncesc in domeniul medicinei vor plati cu 30% mai mult pentru apartamente. “Am facut studii de piata timp de opt luni. Medici vor sa aiba ca vecini oameni care muncesc in acelasI domeniu. La fel, medicilor le place ca ai lor copii sa se joace cu copiii altor cadre medicale” sustine Nir Shmoul.

Si modul de vanzare va fi deosebita fata de ce s-a vazut pana acum pe piata romaneasca. Cei care doresc sa cumpere locuinte in acest ansamblu nu au la dispozitie decat o zi. “Vanzarea celor 81 de apartamente, destinate medicilor, se va face pe data de 10 iulie. Nici o zi inainte, nici o zi dupa” spune reprezentantul GindiRom.

Dezvoltatorul se arata foarte optimist in cea ce priveste ziua vanzarile. “Nu avem cum sa nu vindem apartamentele din moment ce avem aproximativ 30 de intalniri pe zi. Din 400-500 de persoane interesate gasim 81 de cumparatori” crede Nir Shmoul. Ansamblul G ViTown va avea si loc de joaca pentru copii, iar la parterul fiecarui bloc va fi o sala de 200 de metri patratI, a carei destinatie o va decide asociatia: fie club, fie sala pentru anumite petreceri ale locatarilor. Metoda ansamblurilor cu dedicatie a fost experimentata cu succes de Gindi in Ungaria, unde au fost construite apartamente pentru medici, sI in Israel, unde au fost construite apartamente pentru armata.

Moment propice pentru investitii

Reprezentantii GindiRom spun ca acesta este momentul propice pentru investitiile imobiliare la noi in tara. “MultI investitori s-au retras de pe piata romaneasca, nu sunt anuntate alte proiecte imobiliare rezidentiale, iar preturile au devenit stabile, nu neaparat ca au scazut” a mai spus Nir Shmoul. In acest an GindiRom a mai achizitionat un teren in Brasov, unde va construi alte 200-300 de apartamente, compania aflandu-se in tratative sI pentru achzitionarea altor terenuri in Bucuresti.