Anul trecut, ansamblurile rezidentiale din Capitala au livrat 2.021 de locuinte

PROIECTE / DEZVOLTARE , Imobiliare

28.10.2007 - Business Standard

publicat pe 29.08.2007

 

Proiectele rezidentiale din Capitala care au avut ca termen de finalizare anul 2006 au adus pe piata un stoc de 2.021 de unitati, cu 521 mai multe decat in primul trimestru al acestui an. Ansamblurile au venit in principal cu vile si apartamente in cladiri rezidentiale de inaltime joasa, disponibile atat la vanzare, cat si la inchiriere. Stocul de unitati locative finalizate anul trecut se adreseaza aproape in exclusivitate segmentului populatiei cu venituri medii-ridicate si mari.

Pe piata spatiilor rezidentiale din Bucuresti exista inca un dezechilibru, locuintele livrate anul trecut fiind insuficiente pentru scaderea semnificativa a diferentei intre cerere si oferta, mai ales pe segmentul populatiei cu venituri medii. Aceasta e concluzia la care au ajuns principalele companii de consultanta imobiliara active pe piata bucuresteana.

Potrivit Institutului National de Statistica (INS), stocul de locuinte din Capitala a crescut anul trecut cu 2.021 de unitati. La sfarsitul anului 2006, stocul total de locuinte din Bucuresti era de 785.696 de unitati.

“Locuintele propuse spre vanzare sunt in majoritate vile noi, cu preturi intre 1.200-1.500 de euro/metru patrat, si apartamente in proiecte rezidentiale noi, pentru care se solicita 2.000-2.500 de euro/metru patrat”, au declarat pentru Business Standard reprezentantii companiei de consultanta imobiliara CB Richard Ellis. Principalele ansambluri livrate anul trecut sunt Grand Residence (Herastrau), American Village (Pipera-Tunari), Domus Stil (Pipera-Tunari), Andami (Corbeanca), Sun Flower (Iancu Nicolae), Ibiza Golf & Light (Baneasa) si Persepolis (Herastrau), care au vandut circa 700 de unitati locative.

 

Alexandru Urzica