Anul acesta, chiriile vilelor nu vor creste mai mult de 15%

Imobiliare , ANALIZE / COMENTARII

19.02.2008 - Curierul National

Chiriile pentru vile vor creste anul acesta cu pana la 15%, rezervele fiind legate de faptul ca in piata se anunta lansarea a tot mai multe proiecte de tip office-building, care ar putea reloca o parte a firmelor ce functioneaza acum in vile, au declarat ieri reprezentantii companiei EuroMetropola, citati de NewsIn.

"In prezent, vilele pretabile pentru rezidenta, dar si pentru cladiri de birouri din zona Centrala si de Nord a Capitalei pot fi inchiriate cu sume cuprinse intre 2.000 - 15.000 de euro", sustine coordonatorul departamentului rezidential al EuroMetropola, Valeria Tudor. Iar in zona ultracentrala exista cateva vile construite in perioada interbelica a caror chirie lunara ajunge la 45.000 euro, insa acestea sunt rarisime, a mai completat Tudor.

Aceasta mai spune ca, tinand cont de faptul ca cererea pentru inchirierea vilelor se mentine ridicata, este de asteptat ca nivelul chiriei sa mai creasca anul acesta, dar nu cu mai mult de 15%, iar majoritatea solicitarilor pentru inchirierea vilelor se inregistreaza in zonele ultracentrale si de Nord. Accesul facil spre orice destinatie din Capitala, statiile mijloacelor de transport in comun si institutiile de interes major sunt factori care determina achizitia imobiliarelor in aceasta zona, adauga reprezentantul companiei imobiliare.

Diana State