Antalis a incheiat cea mai mare tranzactie de inchiriere din sectorul industrial, in 2009

Imobiliare

19.01.2010 - Capital

Distribuitorul de  produse de papetarie Antalis, care a achizitionat in 2007 Map Merchant Romania, a inchiriat un depozit si spatii de birouri in suprafata totala de 10.000 mp in cadrul proiectului logistic Bucharest West. Tranzactia, intermediata de Colliers International, reprezinta cel mai mare deal din ultimul an incheiat pe piata spatiilor industriale.

„In acest an ne-am propus dezvoltarea noii divizii de Packaging si extinderea gamei de produse destinate industriei publicitare iar noua locatie va asigura spatiul suplimentar necesar”, a declarat Lorett Mincu, managing director in cadrul Antalis Romania.
Antalis Romania si Map Merchant Romania au raportat la finalul lui 2008 o cifra de afaceri de 35 mil. euro. Antalis este la a doua tranzactie de inchiriere pe piata romanesca, dupa ce in aprilie 2009 si-a relocat birourile intr-o cladire cu o suprafata de peste 1.100 mp situata in centrul Capitalei, in zona Unirii.

Proiectul Bucharest West Light Industrial Park, este dezvoltat de Portland Trust la km 14 al autostrazii Bucuresti-Pitesti.

“Decizia Antalis este una strategica si are un impact deosebit in contextul actual al pietei, care nu a inregistrat tranzactii importante de inchiriere in 2009”, a afirmat Viorel Opait, manager al diviziei industriale a Colliers International.

Antalis este lider european in distributia materialelor utilizate ca suport in comunicare, cu vanzari, al nivel global, de 3,4 mld. euro in 2008. Cei 7.900 de angajati deservesc peste 230.000 de clienti din 53 de tari. Antalis este o companie detinuta in totalitate de grupul financiar francez Sequana.