Anchor Grup si-a atras un nou CEO de la Credit Europe Bank

COMPANII SI FIRME DE CONSTRUCTII

16.02.2011 - Capital
Anchor Grup si-a atras un nou CEO de la Credit Europe Bank

Dezvoltatorul imobiliar cu capital turc Anchor Grup, proprietarul Bucuresti Mall si Plaza Romania, are un nou director executiv, dupa demisia lui Ibrahim Paksoy din august 2010. Noul sef al Anchor este Mehmet Gulesci, membru in consiliul de supraveghere al Credit Europe Bank.

Gulesci a primit un mandat de 4 ani la conducerea operatiunilor locale ale grupului turc. Mehmet Gulesci

In varsta de 49 de ani, (foto) a ocupat functia de director executiv al Finansbank pana la sfarsitul lui 2009, anterior ocupase functia de vicepresedinte executiv si director financiar al acestui grupului. Intre 1984 si 1996 a lucrat in compania de audit Ernst & Young in Turcia si Boston.  In prezent mai ocupa functia de director finciar al grupului Fiba, un conglomerat din care face parte atat Credit Europe Bank, cat si Anchor Grup.

Anul trecut turcii de la Anchor au suferit o lovitura puternica la nivel de conducere, dupa ce patru oameni din consiliul director au parasit compania. Presedintele companiei, Tunc Capa a deschis valul de demisii, urmat de directorul executiv Ibrahim Paksoy, de directorul de investitii Ali Capa si ultimul plecat Radu Tanasescu, care a coordonat activitatea operationala a grupului.

Compania intrata pe piata in 1997 detine un portofoliu de terenuri in suprafata totala de doua milioane de metri patrati, localizate, in principal, in Bucuresti si imprejurimi. Bucuresti Mall din Vitan este primul proiect dezvoltat de turci in Romania si primul centru comercial modern de pe piata locala.