Anchor Group: de la mall-uri la blocuri

PROIECTE / DEZVOLTARE , COMPANII SI FIRME DE CONSTRUCTII , Imobiliare

04.11.2007 - Cotidianul

publicat pe 1.10.2007

 

Anchor Real Estate s-a impartit in trei societati care vor dezvolta proiecte rezidentiale.

Compania Anchor Real Estate, detinuta de investitorii turci care administreaza mall-urile Vitan si Plaza, a fost divizata in trei societati prin desprinderea unei parti din pa-trimoniul Anchor si transmiterea acesteia catre doua firme nou infiintate, care vor dezvolta proiecte rezidentiale.

Metropol Proiect Imobiliare SRL si Berceni 2007 Real Estate Office SRL vor prelua o parte dintre proprietatile imobiliare detinute de Anchor Real Estate Development. Patrimoniul transmis catre Metropol Proiect Imobiliare include un teren de circa 8.500 de metri patrati, situat in Bucuresti, in apropierea Bulevardului Timisoara, iar activele Berceni 2007 Real Estate Office cuprind terenuri care cumuleaza aproape sase hectare, situate in comuna Berceni, din judetul Ilfov.

In urma divizarii, Anchor Real Estate ramine cu terenuri si constructii in valoare de 36,2 milioane de lei, in timp ce terenurile si constructiile cedate Metropol Proiect Imobiliare si Berceni 2007 Real Estate Office valoreaza 12 milioane de lei, respectiv 11,7 milioane de lei.

Lidia Ionita