Americanii s-au razgandit. Bechtel va lucra, totusi, la 10 km din autostrada Transilvania

COMPANII SI FIRME DE CONSTRUCTII

09.02.2010 - Gandul
Americanii s-au razgandit. Bechtel va lucra, totusi, la 10 km din autostrada Transilvania

Dupa ce a anuntat ca va disponibiliza toti cei 1933 de angajati, Bechtel revine si spune ca va continua lucrarile pe 10,2 km

Americanii s-au razgandit. Bechtel va lucra, totusi, la 10 km din autostrada Transilvania

Lucrarile la autostrada Bechtel vor continua pe portiunea Campia Turzii -Turda, de 10,2 kilometri. Conditia este asigurarea finantarii de catre statul roman. Saptamana trecuta compania Bechtel anuntase blocarea proiectului din cauza datoriilor de 200 de milioane de euro pe care Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) le are pentru lucrarile efectuate pe autostrada Transilvania. "Deocamdata avem un buget pe 2010 de 700 de milioane de lei (circa 170 de milioane de euro), iar datoriile catre Bechtel sunt de 200 de milioane de euro. Intelegerea cu Guvernul este ca pana in luna aprilie sa fie platita intreaga datorie si suntem increzatori ca datoria va fi platita", a afirmat directorul de comunicare al Bechtel, Bogdan Sgarcitu, in cadrul Comisiei de Dialog Social a judetului Cluj.

Daca vor avea finantare, in afara celor 10,2 kilometri, compania americana intentioneaza sa finalizeze si alti 38-40 de kilometri pe tronsonul 3C din judetul Bihor. Sgarcitu a aratat ca intentia Bechtel nu este ca proiectul sa fie blocat, ci ca investitia sa continue si toti angajatii sa lucreze. Recent toti cei 1.933 de angajati ai companiei Bechtel au primit de la patronat instiintare de incepere a procedurilor de disponibilizare colectiva, incepand cu 5 martie. Alte probleme care duc la blocarea continuarii lucrarilor sunt lipsa exproprierilor pe tronsonul 3 C in judetul Bihor, motiv pentru care nu au fost eliberate autorizatiile de construire pe o portiune de 36 de kilometri, a mai aratat Sgarcitu. La randul sau, presedintele Cartel Alfa Cluj, Grigore Pop, a declarat ca la fiecare inceput de an apare problema lipsei finantarii lucrarilor la autostrada Transilvania. El a avertizat ca disponibilizarile anuntate ar putea afecta peste cinci mii de persoane, atat angajati ai Bechtel, cat si ai firmelor subcontractoare.