American Colony intra pe piata romaneasca

Imobiliare , COMPANII SI FIRME DE CONSTRUCTII

18.03.2008 - Adevarul
American Colony intra pe piata romaneasca
Dezvoltatorul imobiliar American Colony, listat la bursa din Tel Aviv, anunţa ca subsidiara sa din Romania va incepe in luna mai lucrarile la primul proiect autohton. Pana in 2014, compania isi propune sa construiasca 25.000 de locuinte. Valoarea investiţiei se ridica la aproximativ 100 milioane de euro. In urma acesteia, in orasul Voluntari ar urma sa apara 1.400 de noi apartamente. "Desi in Israel compania noastra activeaza cu precadere pe piaţa imobilelor de lux, ansamblul din Voluntari se va adresa clasei de mijloc autohone. Preţul metrului patrat incepe de la 1.300 de euro si poate ajunge la 1.550 de euro", a declarat pentru „Adevarul" Ofir Gamliel (foto), director de marketing al Intercolony, subsidiara a American Colony.

Constructorii din Israel, pe santiere romanesti

Conform acestuia, compania-mama are intenţia ca pana la finele acestui an sa adune de pe piaţa londoneza de investiţii alternative (AIM) circa 400 milioane de euro. Aceste fonduri ar urma sa fie folosite pentru finanţarea proiectelor rezidenţiale ale companiei din Romania si din statele vecine. „Ne propunem ca pana in 2014 sa avem in lucru 25.000 de unitaţi locative doar pe piaţa romaneasca", subliniaza reprezentantul Intercolony.

Problemele de pe piaţa locala de construcţii i-au determinat pe investori sa ia in calcul soluţia unui antreprenor general din Isreal, ICEC, o companie care face si ea parte din grupul American Colony. Finanţarea proiectului din Voluntari se va face din fonduri proprii, spun reprezentanţii companiei, insa alaturi de Intercolony va mai aparea si un alt investitor israelian.

 

Ionut Morariu