Altex, 40 mil. euro in patru centre comerciale

Constructii

10.04.2008 - Business Standard
Altex, 40 mil. euro in patru centre comerciale

Dezvoltatorul Cometex, parte a grupului Altex, controlat de Dan Ostahie, vizeaza derularea de investitii in valoare de circa 42 mil. euro in acest an, pentru constructia a patru proiecte de retail, in Buzau, Brasov, Timisoara si in Arad, toate cuprinzand cate un magazin Media Galaxy.
Cel mai mare dintre acestea va fi cel din Buzau, reprezentand o investitie de 25 mil. euro. Ostahie mai pregateste alte doua proiecte asemanatoare, pentru anul viitor. Pentru unul dintre acestea, compania a achizitionat deja o parte din teren, insa locatia nu a fost dezvaluita. “Chiar daca acum piata trece printr-o perioada de regres, noi ne concentram pe dezvoltari de viitor”, a declarat Dan Ostahie, presedintele grupului Altex. El a adaugat ca doreste sa atraga in actionariatul Cometex alti investitori, pentru a putea sa sustina proiectele ce urmeaza.
Constructia complexului de la Buzau, denumit Aurora Shopping Mall, a inceput in luna octombrie a anului trecut, iar termenul de finalizare este prevazut pentru noiembrie 2008. Finantarea proiectului este asigurata, in proportie de 70-80%, de catre banca austriaca Investkredit, iar restul, din surse proprii ale companiei. Complexul este inchiriat in proportie de 70%, procesul fiind asigurat de compania de consultanta imobiliara Cushman&Wakefield;Activ Consulting. Jumatate din suprafata inchiriabila este ocupata de un hipermarket Carrefour (6.500 mp) si de un magazin Media Galaxy (2.500 mp). Complexul va fi construit pe un teren de 2,3 hectare, care a costat 3,4 mil. euro si va avea o suprafata totala de 40.000 de mp. De asemenea, proiectul este prevazut cu 450 de locuri de parcare.

Alexandru Urzica