All Plan Construction negociaza un contract de 20 mil. euro

PROIECTE / DEZVOLTARE

23.07.2009 - Business standard

Compania de constructii All Plan Construction din Capitala, detinuta de doi oameni de afaceri romani, se afla in negocieri cu firma israeliana Eagle Development pentru a prelua un contract in valoare de 20 milioane de euro, ce prevede construirea ansamblului rezidential Jackob Park din Pantelimon.

Compania a raportat pe primul semestru al acestui an afaceri in scadere cu 15%, la un nivel de 12 milioane de euro, si estimeaza pentru tot anul mentinerea celui din 2008, respectiv 20 mil. euro.

“Suntem in negocieri pentru un nou contract, de 20 mil. euro, care ne-ar putea ridica afacerile. Este vorba despre proiectul Jackob Park din Pantelimon. Pe data de 27 iulie avem ultima intalnire cu dezvoltatorul si suntem printre primii pe lista”, a declarat pentru Business Standard Vasile Todosia, director general si actionarul majoritar al companiei.

Compania Eagle Development, parte a grupului israelian Israel Land Development Company, a contractat in al doilea trimestru din acest an un credit de 21 mil. euro de la BCR, necesar finantarii primei etape a ansamblului rezidential Jackob Park din cartierul Pantelimon al Capitalei, primul proiect al companiei pe piata locala. Prima faza a complexului, care prevede dezvoltarea unui numar de 250 de locuinte, necesita o investitie de 30 milioane de euro. Proiectul va totaliza pana la finalizare circa 1.500 de locuinte.

“Nu am facut restructurari de personal, lucram cu 500 de oameni plus subcontractorii, care sunt inca 400. Am fost nevoiti sa reducem din costul constructiei cu minimum 20%, dar au mai scazut preturile si la materiale. Am simtit criza prin lipsa lichiditatilor si prin intarzieri la incasarea banilor”, a explicat Todosia.

Compania lucreaza, in prezent, la constructia unei cladiri de birouri in zona Averescu-Arcul de Triumf, a unui proiect rezidential pe Soseaua Nordului, langa hotelul Ramada, a unei cladiri de birouri in Dorobanti (fostul proiect Neocity III), a complexului comercial Dragonul Rosu si a centrului comercial din Crangasi.

All Plan Construction a asigurat si constructia la rosu a unui ansamblu rezidential cu 170 de apartamente, localizat pe Bulevardul Timisoara, si spera ca programul «Prima Casa» sa deblocheze vanzarile, pentru a-si recupera banii.