AlfaRom a facut primele opt inscrieri pentru programul Prima Casa

Imobiliare

01.06.2009 - Business Standard

Primele opt apartamente rezervate pentru programul guvernamental “Prima Casa” sunt amplasate in cadrul imobilului de locuinte Lily Residence, dezvoltat de compania israeliana AlfaRom Holding, care si-a prezentat oferta in cadrul targului imobiliar Project Expo, organizat in perioada 29-31 mai la Palatul Copiilor din Capitala.

“Dintre cele opt persoane care s-au inscris, cred ca doua nu sunt eligibile la salariu, dar asta o sa vedem din discutiile pe care urmeaza sa le avem cu bancile noastre partenere: Piraeus si BRD”, a declarat pentru Business Standard Florin Voicu, directorul de vanzari al AlfaRom.

Potrivit acestuia, rezervarile au vizat garsonierele si apartamentele cu doua camere. Pretul unei garsoniere, in suprafata de 48 mp, in cadrul proiectului Lily Residence, porneste de la 65.900 de euro, plus TVA de 5%, iar pentru un apartament cu doua camere pretul variaza intre 74.000 si 94.000 de euro, plus TVA de 5%.

“Persoanele care incheie un precontract cu noi trebuie sa plateasca un avans minim de 10%, procentaj care va putea fi redus la jumatate in cazul in care bancile vor acorda credite cu avans de 5%”, a mai spus Voicu.

Lucrarile la imobil au inceput in septembrie 2008 si vor fi finalizate in martie-aprilie 2010. Dintre cele 56 de locuinte scoase la vanzare, AlfaRom a vandut in acest an 34. Imobilul va cuprinde 80 de unitati, o parte dintre acestea urmand a fi date spre inchiriere. Valoarea de piata a imobilului este estimata la circa 10 mil. euro. La targul de saptamana trecuta au participat 30 de expozanti care au prezentat circa 1.800 de locuinte.

“La targul din martie s-au vandut 86 de locuinte, iar pentru editia aceasta estimam un numar de 130 de precontracte incheiate, din discutiile pe care le-am avut cu expozantii”, a explicat Sorin Sararu, managing partner al companiei Project Expo, organizatorul evenimentului.

Cea mai ieftina locuinta prezentata la targ este o vila cu trei camere, cu o suprafata de circa 97 mp, pe structura din lemn, in valoare de 15.000 euro.

“O casa la rosu, cu structura din lemn si o suprafata de circa 97 de mp, costa 15.000 de euro. Pretul include structura, finisajul exterior cu placi OSB, scara interioara si acoperisul din sindrila, insa nu include fundatia, pe care trebuie sa o aiba clientul”, a precizat Remus Sasu, directorul comercial al companiei valcene Antares. In cazul in care clientii vor opta si pentru parcare si tamplarie cu PVC, pretul urca cu aproape 5.500 de euro.

Aceeasi casa cu finisaje exterioare, termoizolatie si tamplarie cu termopan porneste de la 23.000 de euro, iar garajul mai adauga la pret inca 5.300 de euro.

Potrivit lui Sasu, in cazul in care clientul are la dispozitie terenul si face fundatia, in termen de 45 de zile casa este deja ridicata. Antares Group detine la Ramnicu-Valcea o unitate de productie unde se fabrica materialele necesare caselor modulare.

Cea mai scumpa locuinta prezentata la targ este o vila in Dubai, in suprafata de 1.500 de mp, care dispune de un teren de 5.000 mp si pentru care se cere 10 mil. euro. Jucatorii din piata imobiliara incep sa vada primele semne de revenire ale pietei imobiliare si estimeaza ca, in partea a doua a anului, se vor da drumul la primele tranzactii, dupa ce, in T1, acestea au fost in scadere cu 40% fata de perioada similara din 2008.