Alesii sibieni: gata cu haosul imobiliar

Imobiliare

01.07.2008 - Financiarul.ro
Numarul mare al constructiilor ridicate in ultima perioada in Sibiu i-a determinat pe alesii locali sa ia in calcul mult mai serios proiectele pe care le primesc spre aprobare. Satui de ritmul infernal in care se cer autorizatii, aproape pentru orice bucata de teren ramas disponibil si in orice zona, membrii consiliului local au respins la ultima sedinta trei proiecte imobiliare.

Primul dintre ele, care prevedea construirea unui bloc cu trei etaje, nu a primit avizul Comisiei de Organizare si Dezvoltare Urbanistica, pe motiv ca zona este deja aglomerata, iar imobilul risca sa sufoce si mai mult spatiul. Al doilea proiect imobiliar viza construirea unui imobil cu cinci etaje la intrarea in Sibiu, insa a fost respins din cauza faptului ca strada are un grad de ocupare de peste 60%, locurile de parcare sunt insuficiente, iar constructia ar diminua considerabil spatiul verde din zona. Ultimul proiect care nu a reusit sa-i convinga pe consilierii locali prevedea ridicarea unui ansamblu de doua blocuri cu 43 de apartamente, pe o suprafata de 1.100 mp.

Refuzul aprobarii a fost justificat de faptul ca strada este ingusta si nu ar permite doua asemenea constructii. Autoritatile sibiene ii avertizeaza pe toti cei care intentioneaza sa-si dezvolte afaceri imobiliare in zona ca vor fi mult mai exigente si ca vor tria cu maximum de seriozitate dosarele. Madalina Luca