Afacerile Lindab au crescut cu 43% in primul semestru, la 17,7 mil. euro

Materiale de constructii , COMPANII SI FIRME DE CONSTRUCTII

28.10.2007 - Daily Business.ro

19.07.2007

 

Lindab Romania a inregistrat in primul semestru din 2007 o cifra de afaceri de 17,7 mil. euro, in crestere cu 43% fata de perioada similara a anului precedent, cand cifra de afaceri a fost de 12,5 mil. euro, pe fondul cresterii pietei constructiilor in Romania.

Lindab Romania face parte din concernul international Lindab AB Suedia. La nivel mondial, grupul Lindab a avut, in prima jumatate a anului, vanzari nete de 466 mil. euro, mai mari cu 26,1% fata de aceeasi perioada din 2006.

Profitul brut al grupului s-a ridicat pe primul semestru din 2007 la 56 milioane euro, in crestere cu 63,5% fata de 2006, mentioneaza NewsIn.

"Cresterea cifrei de afaceri inregistrata in Romania in primul semestru al acestui an este mai mare decat cresterea grupului la nivel international", a declarat Andrei Sulyok, directorul general Lindab Romania. "Acest lucru s-a datorat dezvoltarii accelerate a pietei de constructii din tara. Ne asteptam la o crestere si in cea de-a doua parte a anului, dar nu cred ca vom reusi sa pastram acelasi procent ca in primul semestru", a mai spus Sulyok.

Lindab Romania, lider pe piata sistemelor de invelitori, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 38 mil. de euro, in urcare cu 26% fata de 2005.

Lindab este un concern international cu sediul in Suedia care dezvolta, produce si promoveaza solutii moderne pentru constructii civile si industriale si sisteme ecologice de ventilatii, avand ca materie prima tabla de otel.


Concernul suedez este prezent in Europa, SUA si Asia. La nivel international, a raportat anul trecut o cifra de afaceri de 820 milioane euro.
Compania are puncte de lucru in 29 tari si un numar de 4.900 angajati.