Afacerile din constructii, comert si servicii vor continua sa creasca in trimestrul III

Constructii

28.07.2008 - The Money Chanel TV
Afacerile din constructii, comert si servicii vor continua sa creasca in trimestrul III
Afacerile din constructii, comert si servicii vor continua sa creasca in trimestrul trei, peste nivelul din perioada anterioara, declara managerii societatilor comerciale. in cadrul unui sondaj efectuat de Institutul National de Statistica, managerii estimeaza mentinerea unui trend pozitiv pentru perioada iulie - septembrie 2008, atat in ceea ce priveste volumul productiei cat si in privinta stocului de contracte si comenzi.

Conform previziunilor celor intervievati, situatia economica isi va mentine trendul pozitiv (sold conjunctural +36%). Cifra de afaceri isi va mentine, pentru urmatoarele trei luni, trendul ascendent pe ansamblu (sold conjunctural +16%).

Constructiile vor ramane, ca si in perioada anterioara, principalul motor al cresterii economice. Conform estimarilor din luna iulie 2008, pentru urmatoarele trei luni, in activitatea de constructii se va inregistra in continuare o tendinta ascendenta a volumului productiei (sold conjunctural +29%), corelata cu cea a stocului de contracte si comenzi (sold conjunctural +24%). Pe segmentul productiei din industria prelucratoare, se estimeaza mentinerea unui trend pozitiv pentru trimestrul III, trend similar si pe segmentul stocului de contracte si comenzi.

Comenzile de marfuri adresate furnizorilor vor avea, de asemenea, o evolutie pozitiva (sold conjunctural +26%), iar vanzarile vor creste, pe total activitate (sold conjunctural +30%). in luna iulie, volumul stocurilor de marfuri se apreciaza ca va ramane la un nivel optim pentru buna desfasurare a activitatii de comert cu amanuntul, potrivit a 95% din opiniile exprimate.


Exportul de produse finite va avea, de asemenea, o tendinta de stabilitate, de asemenea si competitivitatea produselor romanesti pe piata Uniunii Europene. Dupa opinia managerilor chestionati de INS, preturile produselor industriale vor inregistra o crestere (sold conjunctural +35%), de o intensitate mai mare fata de estimarea din luna anterioara (sold conjunctural +24%).