Advent pune la Ceramica Iasi sef de la Henkel

COMPANII SI FIRME DE CONSTRUCTII , Materiale de constructii , Constructii

01.11.2007 - Business Standard

publicat pe 11.09.2007

 

Iulian Mangalagiu, fostul sef al diviziei de adezivi din cadrul Henkel Romania, subsidiara locala a gigantului german Henkel, este noul director general al producatorului de materiale de constructii Ceramica Iasi, companie preluata in iulie de fondul de investitii american Advent International.

Mangalagiu il inlocuieste pe fostul director Adrian Tarciniu, aceasta fiind prima schimbare operata de actionarul majoritar. “Iulian Mangalagiu este noul director general al companiei. Acum isi formeaza o echipa si, in urmatoarele saptamani, vom anunta si obiectivele noastre pe aceasta piata. Advent International va continua investind mult si in aceasta companie”, a declarat pentru Business Standard Bruno Negoita, proaspatul presedinte al Consiliului de Administratie al societatii Ceramica Iasi.

Bruno Negoita va ramane in continuare si director al dufa DEUTEK, companie aflata in portofoliul aceluiasi fond de investitii, Advent International. Alaturi de cei doi, in Consiliul de Administratie al Ceramica Iasi va mai fi si Eberz W. Gunter, consultant german din industria ceramicii, precum si reprezentantii fondului Advent in Romania, Emma Popa-Radu si Sebastian Tcaciuc.

Iulian Mangalagiu a lucrat la Henkel in perioada 1 februarie 2005-31 august 2007, iar inainte de 2005 a lucrat ca director de marketing pentru Rigips Romania.

Ovidiu Lefter