Adamescu schimba managementul companiei de constructii Baumeister pentru a dubla afacerile

COMPANII SI FIRME DE CONSTRUCTII , Constructii

26.11.2007 - Ziarul Financiar

Dan Grigore Adamescu, proprietarul centrului comercial Unirea Shopping Center din Capitala, a decis anul acesta sa restructureze compania de constructii Baumeister din Prahova, cu afaceri de 35 mil. euro, primul pas fiind numirea lui Sorin Panait Seteanu, fostul business developing manager al diviziei locale a grupului spaniol FCC Construction, la conducerea operatiunilor companiei de constructii.

Adamescu detine controlul Baumeister prin intermediul grupului de firme Nova, care mai are activitati in imobiliare, turism si asigurari.

Dupa restructurarea companiei, reprezentantii Baumeister estimeaza o dublare a cifrei de afaceri in 2008, pana la circa 60 de milioane de euro.

"Compania s-a dezvoltat puternic in ultimii ani, in ritmul cresterii pietei de constructii, insa ajunsese in punctul in care dezvoltarea organica nu mai tinea pasul cu evolutia pietei.

Astfel, grupul Nova Group a decis sa schimbe radical managementul companiei", a declarat Sorin Panait Seteanu, directorul general al Baumeister.

Seteanu, care a condus in perioada 2004-iunie 2007 operatiunile de pe piata romaneasca a grupului FCC Construction, a devenit directorul general al companiei in luna iulie si are ca tinta restructurarea managementului companiei si extinderea companiei.

"In luna iulie s-au incheiat negocierile pentru venirea mea la conducerea companiei Baumeister, iar principalul meu target este sa restructurez managementul si sa asigur o dezvoltare puternica a companiei. Anul acesta vom incerca sa mentinem cifra de afaceri la un nivel similar cu cel din anul precedent, urmand ca anul viitor afacerile sa se dubleze, daca se va mentine ritmul de crestere al pietei constructiilor", a afirmat Seteanu.

Printre proiectele cele mai mari pe care le are in derulare Baumeister se numara construirea centrului logistic al Kaufland din Ploiesti, complexul administrativ si de productie Siemens VDO din Timisoara si centrul comercial Unirea Shopping Center.

"Pana la sfarsitul anului vom muta sediul central al companiei la Bucuresti, la etajul cinci al centrului comercial Unirea Shopping Center, urmand ca la Ploiesti sa ramana doar o sucursala. Vechiul management avea o acoperire locala, dar in urmatorii ani vrem sa ne extindem in mai multe zone ale tarii. Vrem sa deschidem o filiala in zonele Timisoara-Arad-Deva, Sibiu-Caransebes-Craiova sau Constanta-Galati-Braila", a precizat Seteanu.

Compania are in prezent o echipa noua de management cu un nou director economic, director de productie, director de calitate si director tehnic, care au venit de la companii precum Lafarge (Franta) sau Alpine (Austria).

Catalin Lupoaie