Adama: In Ucraina, profitul e mai mare

COMPANII SI FIRME DE CONSTRUCTII , Imobiliare

25.01.2008 - Business Magazin

David Flusberg, presedintele si cofondatorul companiei de dezvoltare imobiliara Adama Holding Public Ltd, spune ca in Ucraina se pot obtine randamente mai bune din afacerile imobiliare comparativ cu Romania si se astepta ca, peste cativa ani, afacerile companiei din tara vecina sa fie mai importante decat cele de pe plan local.

"Ucraina este probabil cea mai avansata piata dupa Romania", spune seful oficialul Adama, companie care a fost fondata in 2004, in Bucuresti. Adama are in prezent investitii in mai multe ansambluri rezidentiale in Capitala si in mai multe orase din provincie, totalul apartamentelor aflate in diferite faze de constructie fiind de aproximativ 6.000.

In plus, Adama s-a extins in ultimii ani pe pietele din regiune, achizitionand mai multe loturi de teren sau alte proprietati imobiliare in Turcia, Ucraina, Moldova si Serbia, piete care vor atrage pe termen mediu intre un sfert si jumatate din investiile companiei.

Flusberg spune ca in Ucraina s-a construit foarte mult in ultimii zece ani, dar ca blocurile de locuinte au o arhitectura identica cu cea folosita inainte de 1990, acest fapt reprezentand o oportunitate pentru investitorii care vor veni "cu un produs occidental".

Catalin Stefancu