800.000 RON - investitia intr-o cladire de birouri cu patru niveluri

Constructii

26.06.2008 - Financiarul.ro

Un nou imobil cu functiuni de birouri a fost dat in folosinta pe strada Canta nr. 68. Cladirea cu regim de inaltime P+2E+M apartine societatii iesene "Prosoft" SRL, specializata pe activitatea de proiectare, verificari si expertizare in constructii. Beneficiarul a investit 800.000 RON in cladirea cu patru niveluri, ceea ce inseamna un cost de aproximativ 1.300 RON (mai putin de 400 de euro) pentru fiecare dintre cei circa 600 de metri patrati (mp) construiti.  

"Terenul pus la dispozitie intre strazile Canta si Pacurari este de aproximativ 1.000 mp si a fost achizitionat in urma cu aproximativ 4 ani, cand pretul in zona era de circa 40 de euro metrul patrat. Din aceasta suprafata, amprenta la sol a cladirii ocupa 135 mp, diferenta fiind alocata parcarii de 22 de locuri si cailor de acces ce vor fi amenajate cu pavele", ne-a declarat Ioan Rotarescu, administrator al SC "Prosoft" SRL Iasi. 

Sistem de alarma, retea de date si senzori de fum pentru toate incintele Cladirea proiectata in stil modern, cu jocuri de planuri la nivelul fatadelor si diferente de suprafete intre etaje, este conceptia arhitectului Alin Rubnicu, de la SC A(R)TELIER SRL Iasi, partea de constructie fiind incredintata firmei SC "Aurnivas" SRL. "De partea de structura de rezistenta ne-am ocupat chiar noi deoarece intra in domeniul nostru de expertiza. Intrucat functionalitatea cladirii va fi de birouri ce vor fi inchiriate, in cea mai mare parte, am prevazut la fiecare nivel instalatii de incalzire cu centrala termica, aer conditionat, interfon, utilitati, grupuri sanitare, toate separat", a tinut sa mentioneze Ioan Rotarescu.

Ca si dotari, mai exista supraveghere video, sistem de alarma la fiecare birou, retea de telefonie si internet la priza, senzori de fum pentru toate incintele. "Izolatia s-a realizat prin tamplaria tip termopan si termosistem la zidarie, inclusiv la soclu si la pardoseala de la cota 0. Mai mult, in parcare am montat un separator de grasimi", a mai spus beneficiarul cladirii.  

Birourile de la mansarda, inconjurate de terasa ca o insula  Parterul imobilului are o suprafata utila de 121 mp cu ferestre largi, beneficiarul considerandu-l pretabil pentru un show-room sau sucursala de banca. Etajul intai ca si cel secund, de altfel, sunt mai mari ca suprafata, aria utila ajungand la 168 mp, pe fiecare nivel. Acestea sunt impartite in cate o sala mare de 117 mp, un birou de 15,6 mp si doua grupuri sanitare.  "Mansarda are suprafata de 74 mp, fiind impartita intr-o sala mai mare de 49 mp si un birou de 7,5 mp.

Acest nivel este intregit de o terasa generoasa care inconjoara practic birourile ca pe o insula. Mansarda am rezervat-o pentru biroul de proiectare al societatii noastre", a afirmat administratorul SC "Prosoft" SRL. Spatiile de la etajele inferioare urmeaza a fi inchiriate cu preturi ce variaza intre 10 i 15 euro metrul patrat, parterul fiind mai scump decat nivelurile 1 si 2, intrucat beneficiaza de un vad comercial mai bun.