6 hectare din Parcul Tineretului, inghitite de case si birouri

PROIECTE / DEZVOLTARE , ANALIZE / COMENTARII , Imobiliare

24.10.2007 - Romania Libera

17.07.2007 

 

O suprafata de 6 hectare din Parcul Tineretului se afla in pericol de a fi distrusa si transformata in cladiri de birouri si locuinte.
"Totul a inceput in anul 2005, cand Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru Parcul Tineretului, prin Hotararea

nr. 232. Ca urmare, o suprafata de 6 hectare din parc a fost trecuta din zona V1A (spatiu verde) in zonele M2 si L1, fapt ce permite ridicarea de constructii pe acest teren.
Initial, schimbarea destinatiei a fost solicitata pentru a permite inchiderea inelului central de circulatie al orasului.
Ulterior, noi am reusit sa convingem Comisia tehnica din cadrul municipalitatii de inutilitatea acestui demers, inchiderea inelului central urmand sa se faca prin Calea Vacaresti", a declarat primarul Adrian Inimaroiu.

Interese financiare puternice

In acest moment, soarta celor 6 hectare sta in mainile prefectului Mioara Mantale, care poate aproba sau nu retrocedarea terenurilor revendicate catre cei 30 de fosti proprietari.
"Prefectura Capitalei vrea sa aplice legea orbeste, facandu-se ca nu vede si nu intelege ca acolo se afla un parc in toata regula, cu numerosi arbori si alei pietonale. Dna prefect Mantale sustine sus si tare ca nu o intereseaza ca acolo este un parc si ca o intereseaza doar ca fostii proprietari sa fie pusi in posesie. Din surse sigure, stiu ca de cele 6 hectare din Parcul Tineretului se leaga numeroase interese financiare. Acest aspect este usor de observat daca ne gandim la valoarea pe care o are un metru patrat in zona respectiva. Acolo un metru patrat poate ajunge si la 1000 de euro", a mai spus primarul Inimaroiu.
Administratia locala a trimis ieri un proces-verbal catre Comisia de fond funciar condusa de prefectul Mioara Mantale, continand refuzul primarului Inimaroiu de a aproba retrocedarea terenurilor.

» Cea mai buna solutie la ora actuala este ca prefectul Capitalei sa amane aprobarea punerii in posesie a fostilor proprietari pana la avizarea favorabila a unui nou PUZ pentru Parcul Tineretului. Noul PUZ exclude complet construirea de imobile si cladiri de birouri pe spatiul verde si este sustinut de Primaria Sectorului 4.

 

Magdalena Tanasescu