56.000 de euro, avantaj client la unele apartamente din Bucuresti

Imobiliare

06.07.2009 - Cotidianul
56.000 de euro, avantaj client la unele apartamente din Bucuresti

Pretul apartamentelor in Capitala este mai mic cu 40%, iar numarul ofertelor este la jumatate, raportat la 2008. Preturile au stagnat in iunie, in asteptarea cumparatorilor. 

In luna iunie, comparativ cu luna mai, preturile apartamentelor au scazut foarte putin, nesemnificativ, astfel incat se poate spune ca piata incepe sa se stabilizeze. “Concluzia este intarita de evoluta preturilor si a ofertelor apartamentelor din ultimele luni. Trendul descendent, ce si-a mentinut ferm pozitia incepand de anul trecut, inca mai persista, dar incepe usor sa lase loc echilibrului pe piata apartamentelor vechi”, arata raportul de monitorizare imobiliara din luna iunie, realizat de AnunturiParticulari.ro.
 
Comparativ cu perioada similara a anului trecut, se observa ca numarul de oferte scoase pe piata a ajuns la jumatate, iar preturile actuale mai reprezinta doar 60% din preturile apartamentelor din iunie 2008.
 
Pretul mediu pentru o garsoniera situata intr-unul dintre cartierele bucurestene, in luna iunie, potrivit AnunturiParticulari.ro, a fost de 45.000 de euro. Apartamentele de doua camere, situate in blocuri vechi, au avut un pret de 70.000 de euro, iar cele de trei camere au avut o medie de 94.300 de euro per spatiu locativ. Apartamentele de patru camere, cel mai putin cautate apartamente pe piata din cauza preturilor mai mari ale intretinerii, au avut un pret mediu, luna trecuta, de 124.000 de euro.
 
Fata de luna iunie a anului trecut, pretul mediu pentru apartamentele de patru camere din Bucuresti a inregistrat o reducere de circa 56.000 de euro. Insa, cea mai mare depreciere a fost cunoscuta de pretul apartamentelor cu doua camere, care au scazut cu aproximativ 40% fata de aceeasi perioada a anului 2008. “Privind lucrurile prin prisma preturilor si a numarului de oferte ale persoanelor particulare, se pare ca asistam la o stabilizare a pietei imobiliare. Perioada cresterilor spectaculoase de preturi a fost depasita, iar scaderile drastice care au urmat imediat dupa incep sa cedeze, incet, dar sigur, in fata incercarii de stabilizare. Aceasta stabilizare vine pe fondul depasirii impactului psihologic provocat de schimbarile bruste din piata”, mai arata AnunturiParticulari.ro.