5,5 milioane de britanici, in pericol sa-si piarda casele

ANALIZE / COMENTARII , Imobiliare

30.11.2007 - Adevarul

Tot mai multi englezi intampina dificultati la plata ratelor pentru imprumuturile ipotecare

 

Creditorii britanici au dat, in 2007, cu 37% mai putine ...

Criza creditelor ipotecare cu grad ridicat de risc din SUA incepe sa fie resimtita direct de britanicii care au contractat imprumuturi ipotecare.

O treime dintre acestia intampina deja dificultati serioase in returnarea creditului, in timp ce alti englezi deja au intarziat cu plata ratelor in ultimele sase luni. Compania de cercetare de piata Mintel a afirmat ca cele mai frecvente "victime" sunt persoanele divortate si cei care lucreaza pe cont propriu.

Orice britanic fara un venit constant, care isi schimba des domiciliul sau care nu-si plateste la timp facturile, este in pericol sa intre pe lista neagra a bancilor din Marea Britanie ca urmare a inaspririi costurilor de creditare.

Aceasta este concluzia companiei britanice de cercetare de piata Mintel, care afirma ca o treime dintre cei care au contractat imprumuturi ipotecare vor intampina dificultati financiare grave ca urmare a crizei subprime din SUA.

Analistii imobiliari din Marea Britanie, citati de "The Times", sunt de parere ca zeci de mii de proprietari de case vor fi nevoiti sa-si vanda casele ca urmare a inaspririi conditiilor de creditare si a cresterii costurilor pentru astfel de imprumuturi. Ei sunt de parere ca ceea ce s-a petrecut in SUA a dat nastere unei bombe cu ceas in Marea Britanie.

Elena Stanescu