5.000 de locuinte vor fi construite de Dimri International in Romania

Imobiliare , COMPANII SI FIRME DE CONSTRUCTII

18.09.2008 - Curierul National
5.000 de locuinte vor fi construite de Dimri International in Romania
Proiectele companiei sunt localizate in Bucuresti si Ploiesti
Dimri International, filiala a companiei Y.H. Dimri Construction & Development din Israel, va construi peste 5.000 de locuinte in Romania, in zona Capitalei si Ploiesti, au anuntat, ieri, reprezentantii dezvoltatorului, citati de Mediafax.

Primul proiect al companiei, Dimri Ghencea Allegro, lansat oficial ieri, prevede constructia a circa 3.600 de apartamente. In primele doua faze ale proiectului vor fi construite 1.108 apartamente, 12.000 metri patrati de birouri si 6.000 metri patrati de spatii comerciale, in urma unei investitii totale de aproximativ 135 milioane euro.  Data estimativa a predarii pentru faza a doua este septembrie 2013. Proiectul va fi finalizat dupa a treia faza a constructiei, care va include inca aproximativ 2.500 de locuinte. Investitia pentru ultima faza va fi proportionala cu cea pentru primele doua etape, a declarat Ygal Dimri, manager general al Y.H. Dimri Construction & Development, intr-o conferinta de presa.
Firma mai are in plan dezvoltarea a inca 3 proiecte

Pe de alta parte, firma intentioneaza sa mai construiasca circa 1.100 de locuinte in Pipera si vizeaza alte doua proiecte in Ploiesti, unul rezidential cu 550-600 locuinte, si un al doilea de tip comercial. Investitiile din Pipera si Ploiesti sunt in faza de proiectare, a afirmat reprezentantul dezvoltatorului.

Dimri International a achizitionat pana in prezent patru terenuri in Romania, doua in Ghencea, unul in Pipera si unul in Ploiesti. "Valoarea investitiilor Dimri in achizitia terenurilor din Romania a fost de aproximativ 30 milioane de euro", a spus Dimri. El a precizat ca valoarea actuala estimata a terenurilor detinute de companie in Romania este dubla fata de cea de achizitie. Dimri a mentionat ca cea mai recenta tranzactie s-a derulat acum circa sase luni, pentru terenul de la Ploiesti, si ca firma negociaza si achizitia altor suprafete. "Am venit pentru o lunga perioada in Romania", a mai spus Dimri. Y.H. Dimri Construction & Development a fost listata la Bursa din Tel Aviv in 2004. Compania desfasoara activitati in Israel, Romania, Cehia si Georgia.