14.800 de euro, pretul primei locuinte ANL vanduta tinerilor

Imobiliare

25.11.2009 - Gandul

O familie de tineri din Buzau a cumparat un apartament cu doua camere in Nehoiu, judetul Buzau

Aproximativ 14.800 de euro pentru a platit o familie de tineri pentru un apartament ANL cu doua camere din orasul Nehoiu, judetul Buzau. Aceasta este prima tranzactie care are loc prin programul de construire de locuinte pentru tineri, a anuntat Ministerul Dezvoltarii.

In prezent, Agentia Natioanla pentru Locuinte (ANL) are spre vanzare 6.983 de unitati locative, iar sumele obtinute vor fi utilizate pentru finantarea si continuarea acestui proiect. Evaluarea si vanzarea locuintelor sunt realizate de autoritatile locale publice. Persoanele care achizitioneaza aceste locuinte sunt cele care au platit timp de trei ani chirie si trebuie sa achite pretul integral, sa nu aiba in proprietate o alta locuinta si sa nu instraineze casa pe o perioada de cinci ani de la data dobandirii.
 
Vasile Blaga, ministrul demis al Dezvoltarii Regionale si Locuintei declarase in luna septembrie ca in prezent pot fi vandute 11.500 de locuinte, din totalul celor 24.500 case construite de ANL. Agentia mai deruleaza un program de construire de locuinte care sa poata fi achizitionate prin credit ipotecar.