1.000 de locuinte, cumparate prin programul Prima Casa

Imobiliare

24.08.2009 - Curierul National

Premierul Emil Boc a anuntat sambata ca 1.000 de locuinte au fost cumparate "in mai putin practic de o luna" de cand programul "Prima Casa" a devenit operational. "In privinta programului Prima Casa, ieri am aflat ca acest program s-a transformat in primele 1.000 de case care au fost deja vandute, in mai putin de o luna de cand a devenit programul operational", a anuntat premierul, potrivit NewsIn.
"Dupa ce s-au elaborat Normele Metodologice de catre banci dupa aprobarea actelor de catre Guvern, in mai putin de o luna, douazeci si ceva de zile practic, 1.000 de case au fost deja cumparate prin programul guvernamental despre care am vorbit", a subliniat Boc. Premierul a explicat ca, in acest mod, se creeaza premisele deblocarii unui alt sector, anume cel al constructiilor.

Reprezentantii opozitiei au criticat, saptamana trecuta, "Prima Casa". Vicepresedintele Camerei Deputatilor Bogdan Olteanu preciza, pe 16 august, ca dupa doua luni din cele sapte cat va dura acest program s-au acordat doar 131 de credite pentru ca doar 1,7% din persoanele pana in 35 de ani si 1% dintre cele intre 35 si 40 de ani sunt eligibile.